Головна » 2017 » Лютий » 23 » Увага! Повідомлення Солонянського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
16:04
Увага! Повідомлення Солонянського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді

Солонянський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді повідомляє:

У зв`язку з поширенням серед неповнолітніх в соціальних мережах інтернету групи «Синій кіт» («Море китів») або “Тихий дім”, яка доводе підлітів до самогубства, Солонянський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді звернувся до відділу поліції, який рекомендував, терміново, в усіх навчальних закладах району провести батьківські збори за участю психологів, соціальних педагогів та директорів шкіл та письмово попередити батьків про наслідки. Рекомендувати батькам промоніторити сторінки в соц.мережах, фото та відео у гаджетах дитини. У разі виявлення на тілі дітей тілесних ушкоджень та факту спілкування, батьки повинні повідомити відділ поліції.

З метою недопущення ажіотажу серед дітей та батьків, поліція рекомендує проводити батьківські збори без попередження батьків про зміст зборів.

Додаток 1

Ці спільноти називаються «Море китів» і «Тихий дім». На своїх сторінках в соцмережах розміщують відео чи малюнки з літаючими китами. Учасники таких груп отримують ряд завдань від адміністраторів, причому, усі передбачають нанесення собі якоїсь шкоди. Виконання має бути зафіксоване на фото чи відео. Фінал такої гри – самогубство.

Правоохоронці звертають увагу на небезпечну розвагу «Біжи або помри», серед її умов – перебігти дорогу перед машиною, що рухається. Усе це також має бути зняте на відео. Представники поліції повідомляють, що у лютому різко зросла кількість пошукових запитів на тему ігор, фіналом яких стає спроба вчинити самогубство. Українська поліція попереджає, що у Вконтакті, Вайбер такі спільноти ведуть кваліфіковані психологи, які й схиляють дітей до суїциду.

За даними поліції, адміністратори суїцидальних пабліків в мережі ВКонтакте такі, як “Кити пливуть нагору”, “Розбуди мене о 04:20”, f57, f58, “Тихий дім”, “Рина”, “Няпока”, “Море китів”, “50 днів до мого…”, – часто самі знаходять депресивних підлітків.

 Перед тим, як втягнути дитини у квест, модератори вивчають його особистість і якщо той має схильності до суїциду, надсилають йому завдання.

 У поліції просять перевіряти шкіру дитини на наявність пошкоджень, а також звернути увагу на її акаунти в соцмережах, спілкування у приватних чатах, обов’язково контролювати фото та відеофайли у гаджетах.

Щоб не допустити потрапляння дітей до таких груп, поліція рекомендує батькам:

  • Приділяти більше уваги психологічному стану дитини.

  • Перевіряти шкіряні покриви дитини на наявність пошкоджень.

  • У разі їх виявлення, з’ясовувати обставини, за яких вони з’явилися.

  • Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду у формі кита.

  • Перевіряти облікові записи (акаунти) дитини в соціальних мережах та групи, до яких входить акаунт.

  • Перевіряти вміст спілкування у приватних чатах.Звертати увагу на коло спілкування дитини.

  • Намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями.

  • Обов’язково контролювати те, які фото- та відеофайли знаходяться в гаджетах дитини.

  • Встановлювати функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини.

Переглядів: 552 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar