Головна » 2017 » Лютий » 27 » Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту запрошує на навчання
15:52
Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту запрошує на навчання

Вищий навчальний заклад здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» з напрямів підготовки: 6.010201 – «Фізичне виховання», 6.010202 - «Спорт», 6.010203 – «Здоров’я людини».

Освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» зі спеціальностей: 7.01020101 – «Фізичне виховання», 7.01020201 – «Олімпійський та професійний спорт», 7.01020302 – «Фізична реабілітація».

Освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» спеціальностей: 8.01020101 – «Фізичне виховання», 8.01020201 – «Олімпійський та професійний спорт», 8.01020302 – «Фізична реабілітація».

Здобуваючи ґрунтовні знання студенти стають відповідно до обраної спеціальності висококваліфікованими викладачами фізичного виховання, тренерами, фахівцями з оздоровчої фізичної культури і реабілітації. Вони працюють не тільки в України, а і в 40 країнах світу.

Вирішальну роль в підготовці фахівців звичайно грають кадри. В учбовому процесі задіяні 13 професорів, 59 кандидатів наук, доцентів. У професійному становленні беруть участь 3 Заслужених працівника фізичної культури України, 7 Заслужених тренерів України, 2 Заслужені майстри спорту, 2 майстри спорту Міжнародного класу, 28 майстрів спорту.

Маючи відповідну матеріально-технічну базу, яка включає два навчальних корпуси, 7 спеціалізованих спортивних залів, легкоатлетичний манеж зі штучним покриттям, спортивний комплекс «Славутич», басейн, стадіон, водноспортивну базу, створено умови для вивчення дисциплін соціально-гуманітарного і медико-біологічних циклів, здійснення учбово-тренувальних занять.

В інституті проводиться значна наукова робота. Нині виконується 6 тем під керівництвом провідних учених. Результати наукової роботи відтворені у статтях, які публікуються в наукових журналах і інших друкованих виданнях. Інститутом видається науковий журнал «Спортивний вісник Придніпров’я», що входить до списку спеціалізованих видань України, в якому публікуються результати дисертаційних робіт.

Існування спеціалізованої вченої ради (з 2008 року) сприяє підвищенню якості і професійного рівня науково-педагогічного складу Дніпропетровського державного інституту фізичної культури і спорту. У спеціалізованій вченій раді захистили дисертації 67 осіб, серед яких 5 Заслужених тренерів України, 4 майстри спорту Міжнародного класу, 15 майстрів спорту України. Отримали дипломи кандидата наук представники 38 вищих навчальних закладів з 8 областей України, в тому числі 29 аспірантів і здобувачів ДДІФКіС.

Інститут має аспірантуру, належну матеріально-технічну базу та достатню кількість науково-педагогічних працівників, провідних вчених України, що дає можливість проведення попередніх експертиз, фахових семінарів та захистів дисертаційних робіт здобувачів наукового ступеня кандидата наук з фізичного виховання та спорту на високому науково-методичному рівні.

Щорічно ми проводимо міжнародну науково-практичну конференцію «Основні напрями розвитку фізичної культури, спорту і фізичної реабілітації», в якій традиційно беруть участь викладачі десятків вищих навчальних закладів України, вчені з Польщі, Греції, Білорусії, Молдови, Казахстану та інших країн. Інститут підтримує тісні наукові зв’язки з багатьма учбовими закладами України, ближнього і далекого зарубіжжя і є членом Міжнародної асоціації університетів фізичної культури і спорту, в яку входять вищі навчальні заклади країн Європи і Азії.

Інститут сприяє підвищенню спортивної підготовленості та реалізації спортивної майстерності студентів в обраному виді спорту, у змаганнях різного рівня в Росії, Польщі, Литві, Хорватії, Туреччині, Великій Британії, Франції та інших країнах світу.

За період існування інституту підготовлено і навчались понад 200 студентів, які стали чемпіонами та призерами чемпіонатів миру і Європи. З них: 31 чемпіон і призер Олімпійських ігор, 12 чемпіонів Паралімпійських ігор, 67 студентам і випускникам інституту за цей період було присвоєно почесне звання Заслужений майстер спорту.

Наш учбовий заклад має славну спортивну історію. Так, за результатами Олімпійських Ігор у Лондоні бронзовим призером в естафеті 4 по 100 метрів стала випускниця Олеся Повх, Олександр П’ятниця –  срібний призер з метання спису, олімпійською чемпіонкою з академічного веслування стала Катерина Тарасенко. Тренером збірною команди України з академічного веслування є наша випускниця Діна Міфтахуддінова.

У 1994 році Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту вперше на Україні відчинив двері для здобуття вищої освіти студентам з порушенням опорно-рухового апарату, у том числі що пересувались на візках.

Першими студентами стали провідні спортсмени-інваліди з різних регіонів України, які у подальшому стали лідерами паралімпійського руху та принесли славу Дніпропетровщині і країні.

За ці роки в інституті здобули вищу освіту біля 100 провідних українських спортсменів – паралімпійців, з них 17 Заслужених майстрів спорту України, які стали чемпіонами Паралімпійських ігор з різних видів спорту. У складі Паралімпійської збірної команди з футболу у 2008 році було 6 з 12 ігроків – студенти та випускники нашого інституту. Це - Андрій Цуканов, Сергій Вакуленко, Тарас Дутко, Денис Пономарьов, Володимир Кабанов, Євген Жучинін, з волейболу – Пономаренко Лариса, Мананкова Олена, Тетяна Морен-Єтьєн, з пауерліфтингу  та перегонах на візках – Трифонова Світлана, з пауерліфтингу – Соловйова Лідія, Марина Копійка, з пауерліфтингу та легкої атлетики –Тетяна Шуба, з плавання, лижних перегонах та біатлону – Олена Акопян, з легкої атлетики – Юрій Царук, Андрій Данилов, Інна Стрижак, Микита Сенник, Інна Дяченко, з академічної греблі – Олена Пухаєва.

Результатом високих досягнень студентів в спорті у 2015 році стало привласнення звання «Майстер спорту Міжнародного класу України» з боксу Черноколенко Анастасії; Барабаш Катерина підтвердила звання майстра спорту Міжнародного класу України з карате. Десяти студентам інституту присвоєно звання «Майстер спорту України».

Наступний 2016 рік – це рік проведення літніх Олімпійських ігор і Паралімпійських ігор у Бразилії. Студентка кафедри водних видів спорту Ляхова Ірина і студенти кафедри спортивних ігор Красильніков А. і Шеремет А. завоювали ліцензії на участь в цих іграх з кульової стрільби і футболу.

Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту плідно співпрацює з Міжнародним Олімпійським комітетом, є членом Європейської мережі спеціальних вищих навчальних закладів, підтримує тісні зв’язки із провідними навчальними закладами та науковими центрами сфери фізичного виховання і спорту країн СНГ та інш.

Сайт інституту

Переглядів: 618 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar