Головна » 2018 » Грудень » 10 » Енергетика: історія, сучасність і майбутнє
16:33
Енергетика: історія, сучасність і майбутнє

За матеріалами http://energetika.in.ua/ Науково-пізнавальне видання «Енергетика: історія, сучасність і майбутнє» не енциклопедія і не довідник з енергетики. Його призначення – розкрити перед читачами внутрішній механізм розвитку науки про енергетику, показати міцність фундаменту, на якому базується будова сучасної енергетики, пояснити, як окремі спостереження та експерименти завершуються встановленням загальних закономірностей. Тільки енергетика відзначилась такою кількістю геніальних відкриттів, філософських прозрінь, досліджень та висновків видатних представників людства, які присвятили їй свій талант, знання та досвід. Це видання складається із книг:

Перша й друга книги даного видання висвітлюють передумови використання вогню та води людиною, знайомлять із зародженням і становленням науки, показують розвиток вчення про теплоту, про електрику й магнетизм, становлення електроенергетики, створення перших теплових машин, електростанцій, ядерних реакторів.

Якщо третя книга видання була присвячена розвитку теплоенергетики і гідроенергетики, то четверта містить розділи про атомну енергетику й розвиток об’єднаних енергосистем. В останній – п’ятій – книзі значна частина матеріалу присвячена відновлювальній нетрадиційній енергетиці, енергозбереженню й впливу енергетики на навколишнє середовище, його охорону. На завершення викладено правові та економічні аспекти функціонування енергетики, розглянуто основні тенденції світової енергетики і Енергетичну стратегію України до 2030 року.

Більшість розвинутих країн у ХХІ столітті розуміє, що розв’язання найскладніших глобальних і поточних проблем полягає у побудові суспільства, заснованого на знаннях, де вирішальне значення відіграють енергетичні проблеми. Рушійною силою розвитку в такому суспільстві є наука, інновації, високі технології, насамперед енерготехнології.

Переглядів: 456 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar