Головна » 2018 » Лютий » 8 » Конкурс шкільних проектів з усної історії
09:53
Конкурс шкільних проектів з усної історії

 Проект АМО «Усна історія» в Україні оголошує конкурс шкільних проектів з усної історії .На конкурс будуть прийматися проекти, усноісторичні інтерв’ю, які були реалізовані вперше і виконані за методикою «Oral history». Необхідна методична підтримка для реалізації проекту розміщена на сайті www.ustnayaistoriya.info у розділі «Усна історія» та у методичному посібнику «Жива історія. Метод усної історії в школі».  МЕТА КОНКУРСУ - вивчення новітньої історії з погляду мультиперспективності. Під час проекту учні навчаться формулювати питання, робити інтерв’ю, аналізувати його, визначати поле для дискусій. Реалізація проекту допоможе усвідомити, що історію завжди проживає людина, яка має власний досвід і відповідно до цього досвіду інтерпретує події з минулого.

Конкурс шкільних проектів з усної історії http://www.ustnayaistoriya.info/konkurs/

Чеськa громaдськa оргaнізaція «Aсоціaція з міжнaродних питaнь» ( Asociace pro mezinárodní otázky, AMO) сприяє діaлогу між укрaїнськими й чеськими вчителями тa методистaми від 2005 року. У рaмкaх проектів, що підтримуються Міністерством зaкордонних спрaв ЧР тa USAID, AМО знaйомить укрaїнських виклaдaчів з досвідом реформувaння системи освіти в Чеській Республіці тa сучaсними інтерaктивними методaми нaвчaння.

Від 2015 року АМО тісно співпрацює із Міністерством освіти і науки України та комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти в області інклюзивної освіти, контролю якості навчання, проведення міжнародних порівняльних досліджень PISA та інших питаннях.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ ШКІЛЬНИХ ПРОЕКТІВ З УСНОЇ ІСТОРІЇ 2017

  1. «Подорожі виїзди за кордон», Леся Осадча, вчитель історії Щербанівського НВК Полтавського району, Полтавської Області.
  2. «Важливі феномени періоду: гласність в СРСР у 1980-1991 рр..», Тамара Хавіна, вчитель історії вчитель історії та трудового навчання НВК «ЗОШ №11-ліцей», м.Ковеля, Волинської області.
  3. «У майбутнє ми входимо, озираючись на минуле», Юлія Тригуб, вчитель історії Білухівського НВК, Карлівського району Полтавської області.
  4. «Мода весільного одягу та святкування 80-90 – х років ХХ століття», Юлія Нужа, вчитель історії Олександрівської ЗОШ імені І.С.Буряка, Валківського району, Харківської області.
  5. «90-і: конфлікт особистості», Людмила Гармаш, вчитель історії Охтирської ЗОШ №1, м. Охтирка, Сумської області.
  6. «Радянський свідок Єгови», Наталія Кулакова, вчитель історії ліцею №15 м.Чернігова.
  7. «Історія одного водія», Ілля Терновий, учитель історії та зарубіжної літератури НВК Асканія-Нова-гімназія Чаплинського району Херсонської області
  8. «Молодіжна субкультура (рокери) у 80-х – на початку 90-х років ХХ століття», Маргарита Гошко, вчитель історії спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №155 м.Києва.
  9. «Політичне життя Жашківщини у 1980-1990 роках», Ганна Іванько, учитель історії Житницької ЗОШ, Жашківського району Черкаської області.
  10. «Історія не знає умовного часу», Оксана Дячок, учитель історії Спеціалізована ЗОШ №27 ім. Дмитра Іваха, м. Хмельницький.
Переглядів: 510 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar