Головна » 2018 » Грудень » 20 » Лист МОН "Щодо підвищення кваліфікації"
10:41
Лист МОН "Щодо підвищення кваліфікації"

Лист МОН № 1/9-756 від 11 грудня 2018 року

Керівникам закладів післядипломної педагогічної освіти

Щодо підвищення кваліфікації

На численні запити закладів післядипломної педагогічної освіти стосовно порядку надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації повідомляємо, що відповідно до статті 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» освітня діяльність підлягає ліцензуванню з урахуванням особливостей, визначених спеціальними законами у сфері освіти.

Заклади післядипломної педагогічної освіти надають освітні послуги з підвищення кваліфікації педагогічним працівникам на підставі раніше отриманих ліцензій, які є безстроковими, відповідно до частини шостої статті 21 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 02.03.2015 р. № 222-VIII «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі – Закон), який набув чинності 28.06.2015 р.

Зміни в порядок надання ліцензії на здійснення освітньої діяльності з підвищення кваліфікації педагогічних працівників будуть затверджені після прийняття Верховною Радою України Закону України «Про освіту дорослих».

Такі зміни необхідні, оскільки чинні ліцензійні умови для здійснення діяльності в післядипломній педагогічній освіті розроблені виключно для закладів вищої освіти і не враховують специфіку діяльності регіональних закладів ППО, зокрема в частині кадрового забезпечення, організації освітнього процесу та ліцензійного обсягу, який повинен визначатися межами календарного року. Крім того, заклади ППО працюють на засадах андрагогіки, і освітній процес за строками, підходами та формами суттєво відрізняється від освітнього процесу ЗВО, що здійснюється із студентами на засадах педагогіки.

Т.в.о. першого заступника міністра                           Павло Хобзей

Переглядів: 399 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar