Головна » 2017 » Листопад » 25 » МОН передало Кабінету Міністрів проект постанови “Про утворення Державної служби якості освіти України”
20:45
МОН передало Кабінету Міністрів проект постанови “Про утворення Державної служби якості освіти України”

За матеріалами http://nus.org.ua/ Про це повідомив на форумі “Україна на шляху децентралізації освіти” голова Державної інспекції навчальних закладів Руслан Гурак, який має очолити нову службу. “Щойно міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписала проект постанови “Про утворення Державної служби якості освіти України”, і ми його відправили до Кабінету Міністрів. Власне, ми сподіваємося, що на наступному тижні чи через тиждень ми все-таки утворимо Державну службу якості освіти і вона почне працювати“, – сказав Гурак. Також він зазначив, що після ухвалення проекту Кабміном потрібно буде затвердити положення служби. “Наші плани – розпочати діяльність служби з 1 січня 2018 року“, – додав Гурак.

Нагадаємо, за новим освітнім законом, замість інспекцій, з якими в школи приїжджали управління освіти, нова Державна служба якості освіти раз на 10 років проводитиме аудити навчальних закладівНова служба матиме більший штат у порівнянні з Державною інспекцією навчальних закладів, оскільки отримає ширші повноваження. “Повноваження нового органу центральної влади (ДСЯО – ред.) набагато ширші, ніж були в ДІНЗ. Ми маємо нові процедури – інституційний аудит, затвердження освітніх програм (крім типових і тих, що розроблені на основі типових), акредитацію громадських фахових об’єднань, що здійснюватимуть незалежне оцінювання якості освіти та освітньої діяльності, ведення відповідного реєстру“, – пояснив Гурак.

Також служба проводитиме моніторинг якості освіти та за дорученням міністра контролюватиме дотриманням вимог стосовно організації зовнішнього незалежного оцінювання.

Також Міністерство освіти і науки надало роз’яснення, що атестації шкіл уже відмінено новим законом “Про освіту”, і для набуття чинності цієї норми не потрібно додаткових документів.

Переглядів: 575 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar