Головна » 2017 » Листопад » 25 » МОН розробило план впровадження освітньої реформи
20:38
МОН розробило план впровадження освітньої реформи

За матеріалами http://nus.org.ua У Міністерстві освіти і науки розробили план, коли і який нормативний документ потрібно ухвалити за наступні 10 місяців, щоб запрацювала освітня реформа. Про це повідомив заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Сергій Дятленко на форумі “Україна на шляху децентралізації освіти”.

Відповідний наказ МОН №1475 вийшов 13 листопада. “Міністерство розробило детальний план імплементації закону “Про освіту”. У цей план увійшли 112 нормативних документів, які потрібно зробити за 10 місяців. Якби ми кожного робочого дня видавали один документ, то це б затягнуло нас на чотири місяці“, – зазначив Дятленко. Він зазначає, що для впровадження освітньої реформи ухвалення закону “Про освіту” недостатньо. Для того, щоб закладені в законі норми почали працювати, потрібно розробити відповідні підзаконні акти. Дятленко навів приклад, що, за новим законом, у наступному навчальному році дітей до 1-го класу потрібно приймати без конкурсу.

“Але для цього потрібно рівномірно розподілити території, які закріплені за навчальними закладами.  Потрібно розробити нормативні документи, які визначатимуть цей порядок. Ми плануємо зробити це в березні 2018 року“, – пояснив Також Міністерство освіти і науки передало Кабінету міністрів проект постанови “Про утворення Державної служби якості освіти України”.

 

Переглядів: 674 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar