Головна » 2017 » Лютий » 21 » Психологічний тренінг "Творча майстерність учителя"
16:44
Психологічний тренінг "Творча майстерність учителя"

 У сучасній школі діяльність працівника психологічної служби просто неможлива без використання тренінгових методів для підвищення ефективності просвітницької, профілактичної, навчальної роботи.

У зв’язку з тим, що до недавнього часу у вищих навчальних закладах практично не готували майбутніх психологів  до проведення тренінгової роботи, багатьом спеціалістам психологічної служби закладів освіти необхідне додаткове навчання з цього напрямку.

22 лютого 2017 року в  конференцзалі ЦДЮТ відбувся тренінг метою якого є теоретична та практична підготовка працівників психологічної служби,  до проведення тренінгової роботи в закладах освіти. Під час навчання психологи отримали практичний досвід участі в тренінговому занятті і отримали змогу випробувати себе в якості ведучого тренера.

З теоретичним матеріалом познайомив присутніх методист районного методичного кабінету Некрасов В.О.

В зміст тренінгу введено значні інформаційні блоки, в яких ведучий знайомить учасників із сутністю тренінгової роботи, структурою та технологіями роботи у тренінзі. Також учасники аналізували діяльність ведучого. Закінчився цей етап  обиранням  учасниками  тренінгових вправ до  вподоби.

       Протягом  тренінгового заняття пройшла  презентація улюблених тренігових вправ  практичних психологів Буторіної Л.В. (Башмачанська СШ), Денисенко В.А. (Сурсько-Михайлівська СШ), Рябоконь О.В. (Письмечівська НСШ), Клименко О.О. (Новопокровський ДНЗ), Залюбовської Л.О. (Петриківська НСШ), Кисличної А.С. (Олександропільський НВК), Тихонської О.В. (Башмачанський ДНЗ) та обговорення проблем, які виникли під час проведення тренінгу.

У результаті вдосконалення професійної майстерності за допомогою тренінгу працівники психологічної служби Солонянського  району широко використовують тренінгові технології в роботі з дітьми та дорослими.

Кращі розробки тренінгових занять практичних психологів  будуть  презентовані на виставці присвяченій «Тижню психології» та представлені в методичних посібниках.

 

 

Переглядів: 664 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar