Головна » 2017 » Травень » 3 » Районний конкурс-захист учнівських проектів екологічного спрямування
15:00
Районний конкурс-захист учнівських проектів екологічного спрямування

28 квітня 2017 року Солонянським районним методичним кабінетом з метою залучення учнівської молоді до науково-дослідницької діяльності, спрямованої на розв’язання екологічних проблем, було проведено районний конкурс-захист учнівських проектів екологічного спрямування, приурочених 31 річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Важливим аспектом екологічних проектів є те, що учні розуміють екологічні негаразди навколишнього середовища, привертають до них увагу однолітків, батьків, громадськості і пропонують свій шлях їх вирішення. Таким чином через дослідницьку, практичну діяльність формується екологічна компетентність, громадянська позиція учнів.

На конкурс була представлена досить різнопланова тематика проектів. Усі вони актуальні як для нашого регіону, так і для України в цілому.

Так, Янчук Владислав, Бабалик Олександр, учні 8 класу Військової  СШ  у проекті «Чисте джерело» (керівник Янчук О.С.) підняли болючу проблему забруднення джерел, зокрема дали екологічну характеристику та оцінку джерела поблизу села Військове.

Гордійчук Олексій, учень 9 класу Дзержинівської СШ проектом «Природозаповідний фонд Солонянщини» (кер. Гурова Н.І.) намагається привернути увагу людей до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, навчити їх відчувати, розуміти та оберігати цю надзвичайну красу, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати екологічну культуру, природоохоронні навички.

Ващук Олександра, учениця 9 класу Петриківської НСШ свій проект присвятила темі «Чорнобильська катастрофа. Радіаційні проблеми сучасності» (кер. Соловей Л.Є.). У роботі піднята проблема впливу радіаційного забруднення на людину в побуті та методи захисту, які доступні кожному.

Проект «Вплив радіоактивного забруднення на розвиток захворювання щитовидної залози» підготували Свтлик Олександра та Косенко Альона учениці 9 класу Письмечівської СШ (кер. Приймак О.М., Пивоварова Л.М.). В проекті було досліджено причини захворювання щитовидної залози. Важливим аспектом проекту було залучення працівників лікарні та аптеки до роботи в рамках проекту.

         «Чорнобиль –відкрита рана нашої землі-  проект учнів 11 класу  Башмачанської СШ Кисельова Максима, Жарьонова Андрія (кер.Охотник О.Г., Соколова В.Г.) та проект «Чорнобиль - вчора, сьогоді, завтра», учениці  9 класу Калинівської НСШ Федорченко Катерина (кер Сидоренко С. В.) були представлені заочно.

Об’єднуючою темою всіх проектів було розуміння причетності кожного з нас до екологічних негараздів і проблем. Важливим є те, що подібні заходи стимулюють участь учнівської молоді в соціальному житті для розвитку самоповаги, вміння орієнтуватися в повсякденних проблемах, набуття життєвого досвіду.

Конкурс проектів показав, що учнівську молодь хвилює досить широке коло питань щодо стану навколишнього природного середовища. Вони спрямовують свої знання, творчий потенціал, вміння на вивчення екологічних питань та їх вирішення в інтересах сталого розвитку.

Переглядів: 797 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar