Головна » 2017 » Березень » 27 » Районний семінар вчителів початкових класів «Формування національної свідомості молодших школярів
12:19
Районний семінар вчителів початкових класів «Формування національної свідомості молодших школярів

21 березня 2017 року  на базі Дзержинівської СШ відбувся районний семінар вчителів початкових класів «Формування національної свідомості молодших школярів».  Радісно і музично, в українських народних костюмах, з мелодійними   піснями та  танком з рушниками зустріли школярі гостей. З вітальним словом до присутніх звернулася директор школи Лахай Світлана Вікторівна. Розпочав семінар методист районного методичного кабінету Некрасов Володимир Олексійович словами К.Ушинського: «Кожен народ має свою систему національного виховання, яка відповідає його характерним рисам. Виховання, створене самим народом, має виховну силу, якої немає в найкращих системах, що грунтуються на абстрактних ідеях чи запозичені в іншого народу», підкресливши, що «...виховання бере людину всю, якою вона є з усіма її народними і поодинокими особливостями, - її тіло, душу й розум...». Національне виховання молодших школярів, формування їхньої самосвідомості є одним із найважливіших завдань сучасної школи яке передбачає впровадження нових підходів і шляхів до виховання патріотизму як базової якості особистості, формування у молодшого покоління почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності виконання громадського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України.

   Змістовно пройшла екскурсія в шкільному музеї, яку провела вчителька історії Глухова Ольга Борисівна. Досвідом роботи щодо формування національної свідомості молодших школярів в умовах сьогодення  поділилися учителі школи на відкритих уроках: Некрасова Світлана Миколаївна на уроці літературного читання  у формі брейн-рингу «Підсумковий урок з теми «Життя та творчість Т.Г.Шевченка», Личман Інна Володимирівна на уроці української мови «Підсумковий урок з теми «Прикметник» у формі гри-подорожі, Савенок  Марина Олександрівна на уроці природознавства у формі гри- подорожі «Охорона природних багатств, водойм України».

Під мелодії українських пісень педагоги  із задоволенням переглянули позакласний захід «Благослови мати, весну зустрічати»,  який підготували вчителі початкових класів школи Макарчук Тетяна Миколаївна та Савенок Марина Олександрівна. Присутніх вразило костюмоване дійство, на якому кожен учасник отримав подарунок у вигляді випеченого жайворонка.

Директор школи Лахай Світлана Вікторівна та заступник директор школи з навчально-виховної роботи Голіченко Валентина Дмитрівна презентували систему роботи школи та зазначили, що  вчителі  не один рік працюють над даною проблемою, упроваджуючи її в навчально-виховний процес. Ознайомили з цікавими узагальненими матеріалами , моніторинговими дослідженями,  якими із задоволенням можуть поділитися зі своїми колегами.

Світлана Вікторівна ознайомила з матеріалами Восьмої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2017» яка проходила в м. Києві, де  була презентована система роботу закладу освіти.

     Не повністю була б розкрита система роботи закладу без презентації роботи опорної школи громадянсько-національного виховання, керівником якої є заступник директора з виховної роботи Кириченко Любов Олексіївна.

«Мета  роботи педагогічного колективу полягає у формуванні особис­тості з глибоким відчуттям своїх коренів, роду, ро­дини, народу, у розвитку кращих ментальних рис ди­тини, у пробудженні інтересу та прищепленні глибокої любові до рідної мови, літератури, історії, поваги до символів, тра­дицій та звичаїв українців», -  наголосила Любов Олексіївна.

Насамкінець бібліотекар школи Власовець Ангеліна Миколаївна презентувала  досвіду за  темою «Робота шкільної бібліотеки - одна із важливих складових виховання  підростаючого покоління».

    Керівники районних методичних об’єднань вчителів 2-3 класів Котенко Алла Анатоліївна (Оріхівська ПШ), вчителів 1 та 4 класів Проценко Тетяна  Миронівна (Башмачанська СШ) та керівник районної опорної школи «Початкова освіта» Карпова Олена Олександрівна (Сурсько-Михайлівська СШ, які виступили під час аналізу та обговорення уроків, заходів, висловили слова щирої вдячності педагогам школи за високий професіоналізм, кропітку наполегливу роботу, творчий підхід, любов до рідного краю та Батькіщини.

 

    

Переглядів: 627 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar