Головна » 2018 » Листопад » 23 » Результати  дослідження «Повага та безпека: моніторинг сайтів закладів освіти в Україні»
10:08
Результати  дослідження «Повага та безпека: моніторинг сайтів закладів освіти в Україні»

За матеріалами https://imzo.gov.ua

У сучасному повсякденні особлива роль нині відводиться мережі Інтернет – засобу розповсюдження інформації, середовища співпраці та спілкування людей, що є найбільшою та популярною комп’ютерною мережею, яка відкриває широкі можливості ефективного її використання в освіті.

Молодь є найбільш активним користувачем Інтернету, використовуючи всі його ресурси – від навчання до спілкування з однолітками. Виходячи з навчальної мети, це можуть бути освітні ресурси, яких нині багато і в подальшому кількість їх тільки збільшується.

Щороку вік користувачів мережі молодшає. Саме тому, однією з ключових компетентностей Нової української школи визнано інформаційну-цифрову, що передбачає в тому числі й оволодіння навичками безпеки в Інтернеті.

З метою виявлення проблем щодо небезпечного поширення інформації особистого характеру (персональних даних) на сайтах і сторінках у соціальних мережах закладів загальної середньої освіти України протягом травня – липня 2018 року було проведено дослідження «Повага та безпека: моніторинг сайтів закладів освіти в Україні». Дослідження здійснено в партнерстві з ГО «Центр кращого Інтернету» та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» за підтримки «Counterpart International» та USAID.

У ході дослідження проаналізовано 288 сайтів закладів загальної середньої освіти в 24 регіонах України, 24 сторінки закладів у соціальних мережах, а також відповіді 292 представників закладів освіти й 314 батьків та осіб, які їх замінюють (презентація дослідження додається).

За результатами проведеного аналізу, з метою захисту безпеки й приватності учнів закладів освіти,  запропоновано заходи, що мають бути вжиті для усунення недоліків, зокрема, розроблено проект Положення про сайт закладу освіти.

До спільної роботи над проектом Положення про сайт закладу освіти можна долучитися до 10 грудня 2018 року за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/1i7Z4UQk2UcgTfISvkIDSISfDKQpPxFvVORi9MZR7XUU/edit?usp=sharing

Переглядів: 424 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar