Головна » 2017 » Квітень » 21 » Розвиток інклюзивного освітнього середовища
18:28
Розвиток інклюзивного освітнього середовища

За матеріалами http://mon.gov.ua/ 

Нещодавно 19 шкіл Запорізької області, які стали учасниками експериментального проекту з розвитку інклюзивного освітнього середовища, отримали 350 ноутбуків, 21 мультимедійний телевізор, 21 принтер та wi-fi роутери.

19 квітня Дружина Президента, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко разом із Міністром освіти і науки пані Лілією Гриневич  підписали Меморандум про співпрацю у питанні запровадження інклюзивного освітнього середовища в Україні.

Такий крок дозволить не лише стратегічно продовжувати реформування української школи, а й враховуючи спільний позитивний досвід реалізації пілотного проекту щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області, систематично впроваджувати інклюзивну освіту в усіх дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України.

Для досягнення поставлених цілей сторони працюватимуть над змінами в українському законодавстві для приведення його у відповідність з міжнародними стандартами захисту прав осіб з особливими освітніми потребами, які викладено в Конвенції про права дитини та Конвенції про права осіб з інвалідністю.

Також передбачається співпраця щодо ресурсно-методичного забезпечення інклюзивної освіти. Одним із першочергових завдань сторони визначили впровадження Програми прозорого фінансування інклюзивного освітнього середовища за принципом «гроші за дитиною». А також – розроблення каталогу освітніх послуг для осіб з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в умовах інклюзивного навчання, та визначення вартості цих послуг.

Переглядів: 511 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar