Головна » 2017 » Лютий » 28 » Садочок – простір, дружній до дитини
15:43
Садочок – простір, дружній до дитини

28  лютого у актовій залі ЦДЮТ відбувся навчально-практичний треніг для вихователів дошкільних навчальних закладів району “Садочок – простір, дружній до дитини”.  Метою заходу було підвищення професійної компетентності педагогів дошкільної освіти щодо створення емоційно безпечного й комфортного середовища в дошкільних навчальних закладах, яке  дозволить забезпечити умови для створення спільноти дітей, де поважають і цінують один одного, де панує позитивне ставлення до відмінностей та атмосфера взаємної підтримки.

       Методист РМК Некрасов В.О. провів тренінгові вправи щодо формування особистості дітей дошкільного віку. Під час проведення вправ були  використані  відео сюжети «Психолог», «Від посмішки», «Одинока дитина».

        Учасники працювали в групах створюючи модель самоконцепції. Педагоги обговорювали поняття самоконцепції і самооцінки; визначали практики, що негативно впливають на розвиток самоконцепції та практики, що сприяють її розвитку; досліджували власні Я-концепції; відпрацьовували навички ефективної взаємодії з дітьми дошкільного віку.   Особливий інтерес учасників викликали інноваційна методика соціально-психологічного розвитку дитини «Лялька як персона» з якою ознайомила вихователь комунального закладу «Оріхівський комплекс «Школа-сад» Нарижна І.В.  З методикою та практичними навичками проведення ранкових зустрічей із дітьми дошкільного віку ознайомила практичний психолог Башмачанського ДНЗ Тихонська О.В.

       Проведений захід дозволить забезпечити умови для створення  доброзичливої атмосфери у дітей дошкільного віку , у якій один одного поважають і цінують, панують позитивне ставлення до індивідуальних особливостей кожної дитини та атмосфера взаємної підтримки.

 

Переглядів: 571 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar