Головна » 2017 » Травень » 4 » Семінар-практикум у Башмачанському ДНЗ
11:17
Семінар-практикум у Башмачанському ДНЗ

 26 квітня 2017 року на базі Башмачанського дошкільного навчального закладу «Ромашка» відбувся семінар-практикум для завідувачів дошкільних навчальних закладів за темою «Формування національної та громадянської самосвідомості особистості в умовах національного виховання освітнього середовища через розширення і розвиток музичного світогляду дітей дошкільного віку». Метою заходу було вироблення системи спільних поглядів на формування принципу  національної та громадянської свідомості у роботі дошкільного навчального закладу, спрямування зусилля колективів дошкільних закладів на розширення і розвиток музичного світогляду дошкільнят. Усіх учасників радушно зустріли  сільський голова Сєлін М.П., завідувач ДНЗ Любченко Л.І., вихованці  та колектив садочку. Гарною українською піснею у виконанні музичного керівника Кухтін С.В., практичного психолога Тихонської О.В., вихователя старшої групи Зайцевої А.Б. розпочався захід. Методист РМК Некрасов В.О., ознайомлюючи присутніх з планом роботи семінару, закцентував увагу на розвитку музичного світогляду дошкільників через українську пісню та фольклор, вивчення традицій рідного краю. Вихованці старшої групи запросили присутніх на музичний ярмарок «Весняні фантазії», де і показали свою майстерність, граючи на народних інструментах, розповідаючи про їх значення у роботі  оркестру.

       Через весь захід проходила презентація ДНЗ «Ромашка», переплітаючись з музичними номерами вихованців молодшої, старшої групи та їх вихователів.

       На закінчення ярмарку діти вручили музичні інструменти учасникам заходу. У імпровізованому оркестрі  кожен мав можливість зіграти на інструментах, доповнити один одного у музичному номері. До речі, вправно диригувала оркестром музичний керівник  Кухтін С.В.

      На засідання психологічної студії запросила практичний психолог закладу Тихонська О.В., провівши з завідувачами релаксацію «Я схожа на квітку». Всі учасники, обравши собі улюблену квітку  з кошика, розкрили себе та презентували своє «Я».

      І знову вихованці запрошують усіх до участі у майстер-класі « А ми робимо це так…» ( з прикладного мистецтва  «Петриківський розпис»), який  підготувала і провела вихователь старшої групи Зайцева А.Б.

      Занявши свої місця за столами завідувачі взяли в руки пензлики  і під керівництвом Алли Борисівни та дітей, у ролі тренерів, відтворили малюнки з елементами петриківського розпису.

      Підсумком семінару – практикуму  стала щира вдячність гостей за подароване свято дитинства, свято душі та слова подяки колезі, завідувачу ДНЗ Любченко Л.І.

 

Переглядів: 938 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar