Головна » 2017 » Травень » 15 » Тиждень психології в закладах освіти району
15:40
Тиждень психології в закладах освіти району

Тиждень психології проходив з 24 по 28 квітня. У рамках тижня було багато творчих, цікавих, захоплюючих  конкурсів і завдань. Учні, вчителі, батьки, працівники школи мали можливість взяти участь у цих заходах. Кожен день мав свою назву та девіз для того, щоб налаштувати учасників на позитивний настрій, а заходи допомагали ближче познайомитися з незвичною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та з користю провести час.

       В Сурсько-Михайлівській, Письмечівській. Петриківській, Башмачанській школі школах початок Тижня відзначився урочистим відкриттям декади та презентацією ріномінітних заходів « Упусти психологію в серце», «День гарного настрою», «Цікавий світ психології», «Шляхами психології», «Дім наших стосунків» що дозвололи більше дізнатися про багатогранний та різноманітний світ психології. В Олександропільському НВК Тиждень психології розпочався з учнівської конференції «Плануємо.Творимо.Діємо». В Башмачанському ДНЗ тиждень розпочався з роботи психологічної студії «Квітка душі».

  В Сурсько-Михайлівській СШ було проведено інтерв’ю «Моє ставлення до школи» з метою з’ясування ставлення дітей до своєї школи, класу, однокласників. Учні висловлювали свої побажання, поради щодо поліпшення психологічного клімату в школі, в класі.

       В кожному закладі освіти практичні психологи приготували різноманітні плакати: «Дерево бажань», «Корабель мрій», «Острів сподівань», «Королівство побажань» на яких учні змогли висловити свої надії та сподівання. 

      Практичні психологи  навчальних закладів Денисенко В.А.(Сурсько-Михайлівська СШ), Залюбовська Л.О.(Петриківська СШ), Рябоконь О.В. (Письмечівська СШ), Буторіна Л.В. (Башмачанська СШ), Кислична А.С. (Олександропільський НВК), Тихонська О.В. (Башмачанський ДНЗ)  провели з дітьми заняття із циклу «У людини завжди є все, щоб здійснити свою мрію»,

 «Подорож у казкову країну», «Місто емоцій» на теми: «Радість», «Подив», «Слова ввічливості»; «Уявна подорож», «Разом гратись веселіше», «День дружби та поваги», «Все в твоїх руках», тощо. Підготували інформаційні вісники для батьків та учнів «Як навчити слухати і чути свою дитину», «Як подолати стрес» «Як зняти психологічне напруження дитини», організували виставки – фото колажі  «Моя щаслива родина». «Щасливий світ дитинства», «Мої мрії», «Світ важливих професій».

      В рамках Тижня психології були проведені також заходи з педагогами шкіл: тренінги «МИ разом – колектив», «Професійне вигорання вчителя», «Мобільність педагога його творчий потенціал». Також була проведена низка районних методичних заходів з залученням практичних психологів установ освіти району:

  • день відкритих дверей в опорній школі «Початкове навчання» на базі Сурсько-Михайлівської СШ (практичних психолог (Денисенко В.А.) (25.04.2016 р.);
  • районний семінар для завідуючих ДНЗ  на базі Башмачанського ДНЗ (практичний психолог Тихонська О.В.) (26.04.2017 р.);
  • районний семінар для вихователів та вчителів майбутніх перших класів «Готовність дитини до навчання у школі» (28.04.2017 р.)

Протягом Тижня у закладах освіти працювала  пошта «Лист психологу»

Фотозвіт

Переглядів: 531 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar