Головна » 2017 » Березень » 16 » Запрошуємо до участі у Третій національній (не)конференції EdCamp Ukraine 2017
12:10
Запрошуємо до участі у Третій національній (не)конференції EdCamp Ukraine 2017

За матеріалами http://mon.gov.ua

29-30 квітня у Харкові відбудеться Третя національна (не)конференція EdCamp Ukraine 2017 за участю Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та 600 вчителів. Долучитися до заходу можуть усі охочі за посиланням. Це вже третій EdCamp, на якому основоположними ідеями стають незалежність та ініціативність педагогів, створення горизонтальних зв'язків між ними й обмін досвідом.

Ідею EdCamp щодо активності й ініціативності педагогів поділяють у Міністерстві освіти і науки України: «Ми переконані, що ядром та агентами змін, від яких найбільше залежить успіх реформи «Нова українська школа», є вчителі-практики. Учителі, які готові бути активними, брати участь у заходах EdCamp і ділитися досвідом одне з одним», — зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Цього року EdCamp Ukraine буде цілком присвячений темі різних компетентностей в освіті, обговоренню концепції Нової української школи, професій майбутнього і необхідних реформ. Запрошення на захід отримали міжнародний радник у сфері освіти Сер Кен Робінсон (США), доктор педагогічних наук, засновник Інституту неформальної освіти (INO) Діма Зіцер (Ізраїль), практик і теоретик освіти, запрошений професор Harvard University's Graduate School of Education Пасі Салберґ (Фінляндія), директор інноваційної школи Khan Lab School Домінік Ліхті, засновник підходу Scrum в освіті Віллі Війнандс та інші. Окрім українських та зарубіжних експертів, виступати будуть і самі вчителі й учительки — кожен, хто бере участь в EdCamp Ukraine, може бути спікером.

Одна з головних цілей EdCamp — розвиток локальних спільнот педагогів. Активні, відповідальні, відкрито мислячі учителі стають ядром руху і, повертаючись у регіони, «заражають» новаторством і свободою своїх колег. «Ми віримо, що початком змін може стати навіть один шкільний урок, який учитель чи вчителька проведуть інакше. Це відчують колеги, але, головне, діти», — пояснює ідею EdCamp радник Міністра освіти і науки України, голова оргкомітету та натхненник (не)конференції EdCamp Ukraine 2017 Олександр Елькін.

Для участі у EdCamp Ukraine 2017 необхідно зареєструватися до 23:59 19 березня 2017 року на сторінці:http://bit.ly/edcampukraine2017. Участь безкоштовна. Кількість місць обмежена.

Переглядів: 542 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar