Головна » 2018 » Січень » 19 » Засідання районного методичного об’єднання учителів математики
15:58
Засідання районного методичного об’єднання учителів математики

09 січня 2018 відбулося засідання районного методичного об’єднання учителів математики на тему «Формування компетентностей учнів на уроках математики та в позаурочний час». Голова журі районної олімпіади з математики, керівник РМО учителів математики Вовк Л.Г., учитель Криничанської СШ проаналізувала результати районної олімпіади з математики, охарактеризувала типові помилки у виконанні робіт, закцентувала увагу педагогів на прогалинах у знаннях учнів, які виявила районна олімпіада, зупинилася на розв’язанні олімпіадних завдань та порекомендувала , які теми навчальної програми необхідно опрацьовувати з учнями детальніше. До обговорення підключилися члени журі та оргкомітету районної олімпіади Корнеєва М.Ф, Фокіна Л.О., Купрієнко В.В., які розповіли, яим чином вони організовували  роботу з учнями по підготовці до олімпіади та потім, після проведення олімпіади роботу над помилками.

Людмила Георгіївна поділилася досвідом організації роботи з обдарованими учнями  на уроках та в позаурочний час.

 Говоруха В.С., учитель Військової СШ продовжила тему організації роботи з обдарованими учнями. Учень 9 класу Військової СШ Янчук Владислав у вересні цього року почав навчатися на  математичному відділенні МАНу. У І семестрі  Владислав навчався в МАН на онлайн курсах, під час яких прослухав цикл вебінарів та виконав контрольні роботи. За підсукмками робіт у  грудні  був запршений на очний тур у м.Дніпро. Валентина Сергіївна наголосила, що навчання в МАН  позитивно вплинули не тільки на відношення Владислава до навчання, але й стимулювало юнака до цілеспрямованого саморозвитку та самоосвіти.Також Валентина Сергіївна провела віртуальну екскурсію тижнем математики, який традиційно цікавоі творче організовують учителі математики Говоруха В.С.та Клешня Н.С. у Військовій СШ.

Учителі обговорили питання організації підготови  учнів до ЗНО- ДПА  з математики. Вовк Л.Г. наголосила, що в цьому навчальному році вперше за новою програмою в 11 класі відведено на повторення, узагальнення та систематизацію навчального матеріалу з алгебри 51 година, з геометрії -26 годин та надала календарне планування для 11 класу. Методист РМК  Счастливцева М.А. ознайомила з педагогів з аналітичними матеріалами моніторингу підготовки учнів 11 класів до складання ЗНО з математики та проаналізувала роботу РМО вчителів  математики за І семестр 2017-2018 н.р., а саме: проведення районного веб-квесту з математики для учнів 6-8 класів «Знавці математики»,  участі школярів у міжнародних змаганнях з усного рахунку «Прангліміне», проведення онлайн засідань РМО, навчання учителів району на дистанційних курсах «Додатки Googl у професійній діяльності педагогів/адміністрації навчальних закладів» .  

У веб-квесті з математики взяли участь 32 учасника: 7 учнів з 6-х класів, 8 - з 7-х класів і 15 восьмикласників з десяти навчальних закладів району. Найбільше учасників було з Письмечівської СШ (7), Березнуватівської СШ(6), Микільської на Дніпрі СШ (5). По три учасника - з Олександропільського НВК, Дзержинівської СШ, Привільнянської СШ. Два учні - з Сурсько-Михайліської СШ, по одному з Криничанської СШ, Башмачанської СШ та Військової СШ. Результати районного веб-квесту:

І місце - Шевченко Ярослава( 8 клас) Сурсько- Михайлівська СШ

           Власенко Вікторія (7 клас) Олександропільський НВК

ІІ місце - Назаренко Дмитро (8 клас) Микільська на Дніпрі СШ

          Колясов Антон (6 клас) Микільська на Дніпрі СШ

           Баграмян Давид( 6 клас) Сурсько - Михайлівська СЗШ

ІІІ місце - Дегтярьова Дарина (6 клас) Олександропільський НВК

            Перетятько Артем (6 клас) Криничанська СЗШ

            Ларін Кіріл (8 клас) Микільська на Дніпрі СШ

У 2017-2018 н.р. 94 учня з 8 шкіл району взяли участь у 3-х етапах змагань з усного рахунку ПРАНГЛІМІНЕ.

17 учнів 1-3 класів, 62 учня 4-6 класів та 15 учнів 7-11 класів:
Дзержинівська СШ-23
Микільська на Дніпрі СШ -9
Привільнянська СШ - 9
Сурсько-Михайлівська СШ -11
Калинівська НСШ -10
Звонецько-Хутірська НСШ -5
Петриківська НСШ -19
Миропільський НВК -8
Разом з учнями змагалися з усного рахунку і шестеро учителів: Фокіна Л.О.(Дзержинівська СШ), Орел Л.П.(Микільська на Дніпрі СШ );Сердюк Г.Й.(Калинівська НСШ ), Кондрацька Т.В.(Петриківська НСШ), Голенкова М.В. та Артюшина С.І.(Миропільський НВК).

Вперше  два учителя математики району Фокіна Л.О. (Дзержинівська СШ) та Гапонюк С.В. (Звонецько-Хутірська НСШ) підвищують свою професійну майстерність на дистанційних курсах «Додатки Googl у професійній діяльності педагогів/адміністрації навчальних закладів».

 

Переглядів: 518 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar