Головна » 2017 » Грудень » 2 » Програма ЮНІСЕФ «Спорт заради розвитку»
09:58
Програма ЮНІСЕФ «Спорт заради розвитку»

За матеріалами http://mon.gov.ua/ 

«Спорт заради розвитку» – програма, яка реалізується ЮНІСЕФ у межах проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні» за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW.

МОН підтримує необхідність поширення в усіх школах програми ЮНІСЕФ «Спорт заради розвитку», яка допомагає школярам розвивати важливі соціальні навички. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки Роман Греба під час круглого столу «Перспективи поширення програми «Спорт заради розвитку» в Україні», що пройшов у МОН.

«Спорт – це дієвий інструмент для того, щоб об’єднувати дітей, розвивати у них як лідерські вміння, так і звичку працювати в команді. Через спорт ми повинні формувати в школярів повне несприйняття будь-яких форм дискримінації. Це, зокрема, стосується й такого явища, як булінг. Саме через командну роботу на уроках фізичної культури діти можуть вчитися поважати один одного та бути терпимими», – зазначив заступник Міністра.

Проект «Спорт заради розвитку» реалізовувався у 302 школах п’яти східних областей України: Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській та на підконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей. У межах програми упродовж 2016-2017 років школи отримали спортивне обладнання, форму, а в 30 навчальних закладах відкрили спортивні майданчики. Окрім цього, у 2017 році було проведено 27 тренінгів для понад 800 вчителів фізкультури та керівників шкіл. Цьогоріч також провели спортивні турніри, зокрема, футбольні змагання серед дівчат.

За словами Романа Греби, турнір для школярок був спрямований на протидію гендерному стереотипу та встановлення гендерної рівності.

На заході презентували й навчально-методичні посібники для вчителів, що стануть корисними у роботі з дітьми. 2тис таких посібників вже найближчим часом доставлять в ключові науково-освітні установи та школи, що брали участь в проекті.

«Спорт допомагає дітям бути здоровими та розвивати необхідні їм життєві та соціальні навички. Спортивні ігри підтримують соціальну згуртованість та сприяють реабілітації дітей в кризових умовах через освіту та фізичний розвиток. Також спорт сприяє соціальній єдності та допомагає інтеграції внутрішньо переміщених дітей у нову громаду», – підкреслила заступник Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні  Лора Білл.

Нагадаємо, що МОН запропонувало як покращити результати бюджетних програм для місцевих бюджетів у галузі «Освіта» з урахуванням гендерного підходу. Зокрема, це стосувалося уроків фізкультури у школах.

Переглядів: 527 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar