Головна » 2017 » Грудень » 26 » Семінар у Сурсько-Михайлівському ДНЗ "Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку на основі традицій рідного краю"
14:44
Семінар у Сурсько-Михайлівському ДНЗ "Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку на основі традицій рідного краю"

Патріотичне виховання дошкільнят має вирішувати ширше коло завдань, ніж ті, що зазначені. Це не лише виховання любої до рідного дому, сім'ї, дитячого садка, але виховання шанобливого ставлення до людини-трударя та результатів її праці, рідної землі, захисників Вітчизни, державної символіки, традицій держави, загальнонародних свят. 15 грудня 2017 року на базі Сурсько-Михайлівського закладу дошкільної освіти( завідувач Троян Ю.І.) проведено семінар для завідувачів ДНЗ «Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку на основі традицій рідного краю». Метою проведення даного заходу  було: закріплювати і систематизувати знання педагогів про історичні особистості і події;

формувати потребу педагогів в отриманні історичних знань;

намітити шляхи вдосконалення роботи щодо вирішення проблеми морального виховання через залучення дітей до історичного минулого Батьківщини;

активізувати прагнення керівників ДНЗ до удосконалення професійної майстерності.

        Працівниками  дошкільного закладу створено «Українську світлицю», де діти мають можливість ознайомитись з національною символікою, різноманітними атрибутами для відтворення обрядів і свят.

       Радісно зустрічали гостей малеча та вихователі Лашина А.М. та Сокур Л.І. на святі «Козацькому роду – нема переводу». Діти показали свої знання та  талановитість. В тісній співпраці працює дошкільна установа з сільським Будинком культури. Тому на святі усіх присутніх своїми піснями порадував фольклорний колектив «Джерело».

На семінар завітав сільський голова Сокур В.І., привітавши усіх учасників на щирій козацькій  землі.

 Юлія Іванівна презентувала для усіх історію  с.Сурсько-Михайлівка.

         Об’єднавшись у дві групи завідувачі ДНЗ прийняли участь у тренінговому занятті .

А далі усіх запросили на екскурсію рідно краєм. Зустріла нас біля храму первоверховних апостолів Петра і Павла Ірина Миколаївна Біжко, вчитель історії місцевої школи, людина енциклопедичних знань, залюблена у своє село. Вона стала для нас неперевершеним екскурсоводом. Розповіла про храм, котрий вразив усіх своєю величчю, срібними передзвонами, золотосяйним іконостасом.

      І розповідь захопила усіх. Відвідавши сільську бібліотеку, місцевий краєзнавчий  музей Ірина Миколаївна запросила усіх до поклоного хреста  який пов’язаний тісно з історією села. Потім ми побували на козацькому кладовищі біля могили Микити Коржа, засновника села, славного козака, котрий був свідком ліквідації Запорозької Січі.  А подорож наша продовжилася ще до одного музею села , знали, що їдемо у «Зимівник Павловича», передбачали, що буде цікаво. І не помилилися. Це й стало кульмінацією нашої подорожі. Зустріли нас господарі - Павлович, Наталя Іванівна  словами привітання й піснями.Потім Наталія Іванівна ознайомила усіх з історією «Зимівника» і на кінець зустрічі провела майстер-клас за технологією «мукосолька» «Підкова з райскими ябучками». Хочемо подякувати  Пластуну Олександру Павловичу і Семеновій Наталії Іванівні за любов до людей, до своєї землі, до свого народу, до України!

Фотозвіт

 

Переглядів: 593 | Додав: mksolone | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar